Catalunya Comestible

Setmana del 13 al 19 de desembre

Aquesta és la setmana 50 de l’any.
Aquesta setmana comença amb la diada de Santa Llúcia, que engega tradicionalment les festes de Nadal. A partir d’avui podrem gaudir d’un munt de fires, avets, torrons, neules i pessebres per tot el territori que duraran fins a la vigília de Nadal.
És temps de preparacions i de començar a fer escudelles i sopes escaldades, que d’aquí poc arriba l’hivern.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 20 al 26 de desembre

Aquesta és la setmana 51 de l’any.
Aquesta és una de les setmanes més importants de l’any des del punt de vista gastronòmic. El dia 21 donarem la benvinguda a l’hivern i a tots els productes que ens porta. Les setmanes anteriors a Nadal estan plenes de fires de tot tipus on hi podrem trobar des de guarniments pels pessebres i els arbres de nadal fins a productes típics d’aquesta època com són els torrons, les neules, els galls i capons, etc.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 27 de desembre al 2 de gener

Aquesta és la setmana 52 de l’any.
Els dies entre Nadal i Cap d’any són per gaudir de les festes, recuperar-nos dels àpats de Nadal i St. Esteve i preparar el final de l’any i la festivitat dels Reis. Arreu del país segueixen les representacions de pastorets i pessebres així com la visita dels patges dels Reis d’Orient, que vindran a recollir les cartes dels infants.
Moltes de les fires de Nadal seguiran fins finals d’any o fins la diada de Reis.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 3 al 9 de gener

Aquesta és la setmana 1 de l’any.
L’arribada dels Reis d’orient i les seves cavalcades és el fet més important d’aquesta setmana. Amb aquesta festa plena de regals, sobretot pels més petits, s’acabaran les festes nadalenques i aviat tot tornarà a la normalitat.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 17 al 23 de gener

Aquesta és la setmana 3 de l’any.
Seguim amb la setmana dels barbuts, que durarà fins el dia 22. St. Antoni del porquet i St. Sebastià són les diades més representatives. Les festes de St. Antoni amb els Tres Tombs, les matxades, les Santantonades, les fogueres, i les rifes de porc encara són força importants al nostre país i n’esdevenen fires, mercats i festes populars.
Recordeu que dimarts és lluna plena!

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 24 al 30 de gener

Aquesta és la setmana 4 de l’any.
La diada més important d’aquesta setmana és el dia de St. Pau. Temps enrere era “festa grossa” i es celebraven diferents aplecs, festes i fires on es gaudia del cèlebre Tortell de St. Pau. També, l’endemà, Sta. Paula, és una festa important a Valls on, és clar, podrem gaudir dels deliciosos calçots i la seva salsa.
El cap de setmana podrem anar a diferents fires i festes que s’avancen a la Candelera, que és el dia 2 de Febrer.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 31 de gener al 6 de febrer

Aquesta és la setmana 5 de l’any.
Aquesta setmana ve marcada per la festa de la Candelera, que temps enrere era molt important i commemora la presentació de Jesús al temple de Jerusalem. La Candelera senyalava la fi de les festes de Nadal i de la temporada de matances del porc.
Encara és temps de sopes i escudelles per fer passar el fred i a l’Ametlla de mar és tradició menjar les galeres fregides a la paella.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 7 al 13 de febrer

Aquesta és la setmana 6 de l’any.
La diada més destacada d’aquesta setmana és Sta. Eulàlia de Barcelona. Encara que hi seriosos dubtes sobre la seva veracitat, la llegenda diu que aquesta noia va néixer a Barcelona i que es dedicava a cuidar oques. Als tretze anys va ser perseguida i martiritzada per la seva fe cristiana i va rebre tretze turments, tants com anys tenia. Per aquest motiu, al claustre de la Catedral de Barcelona hi ha tretze oques.
Encara que al no esser festiu i la festa ha perdut popularitat, la diada de santa Eulàlia potser una bona excusa per gaudir de plats típics de Barcelona com el bacallà a la llauna, els canelons o les palmes, els sabres i les creus de Santa Eulàlia.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 14 al 20 de febrer

Aquesta és la setmana 7 de l’any.
Aquesta és una setmana sense gaires festes importants. La única que destaca és la de Sant Valentí, que arreu del món és el dia dels enamorats. Aquests dies podrem apreciar com la primavera ja comença a treure el cap observant els ametllers i el romaní, que en alguns indrets ja hauran florit.
És una bona setmana per agafar forces i preparar-nos per les festes de carnaval que s’acosten.

Més informació de la setmana »
Catalunya Comestible

Setmana del 21 al 27 de febrer

Aquesta és la setmana 8 de l’any.
Sense cap dubte, la diada de la setmana és el dijous llarder, que obre les festes de carnaval. Abans de l’arribada de la quaresma la gent comença a celebrar la fi de l’hivern amb la festa del dijous llarder, on els protagonistes són el porc, els ous i la disbauxa. Per tot el país es celebren festes, desfilades, i rues on les disfresses llueixen en mig d’un ambient festiu. En algunes poblacions les rues es celebren el cap de setmana anterior per tal de no trepitjar-se amb les festes d’altres ciutats.

Més informació de la setmana »
Cerca qualsevol esdeveniment:
Search
Generic filters
Filter by Categories
Resum del dia
Vista setmanal