Verdures al caliu

Foto: Pep Sala

 

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
4 Patates
2 Pebrots vermells
4 Pebrots verds
2 Alberginies
4 Pastanagues
2 Cebes
4 Espàrrecs verds

Elaboració

1.

Preparem un bon foc per disposar d’unes bones brases. Les escampem i posem al damunt unes graelles.
Marcar com a complet
2.

Rentem les patates, les emboliquem amb paper d'alumini, una a una, i les posem sobre les graelles i deixem que es coguin uns 45 min. Passat aquest temps comprovarem si estan cuites amb la punta d'un ganivet.
Marcar com a complet
3.

Fem el mateix amb les pastanagues i les cebes, però en aquest cas segurament amb 30 min en tindran prou per estar cuites.
Marcar com a complet
4.

Tallem els pebrots i les albergínies en tires gruixudes i les posem sobre les graelles juntament amb els espàrrecs. Deixem que es vagin fent a poc a poc.
Marcar com a complet
5.

Quan les pastanagues i les cebes estiguin cuites les desemboliquem amb compte, pelem les cebes i les tallem per la meitat. Les posem de nou a les graelles juntament amb les pastanagues.
Marcar com a complet
6.

Fem el mateix procediment amb les patates, les desemboliquem, les tallem per la meitat i les posem de nou a les graelles.
Marcar com a complet
7.

Anem controlant el nivell de cocció de cada una de les verdures i a mesura que estiguin cuites i una mica torradetes les anem traient del foc i les reservem en una safata calenta.
Marcar com a complet
8.

Les amanim amb oli d’oliva i sal i servim.
Marcar com a complet

Nota

Tot el que cuinem a la brasa o al caliu sol agafar uns aromes i uns sabors molt peculiars i interessants. Les verdures no en són cap excepció, però s'ha d'anar amb compte amb els diferents temps de cocció que necessiten cada una. Les patates i les pastanagues és millor escalivar-les una mica perquè es facin per dins i al final els donem "un cop de brasa" perquè agafin l'aroma i una textura cruixent per fora.
Els temps de cocció que hem posat són absolutament orientatius, ja que hi ha moltes variables que s'han de tenir en compte; la mida de les peces, la temperatura de les brases i la distància de les graelles. Per això sempre és millor anar comprovant el nivell de cocció punxant les verdures amb la punta d'un ganivet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *