Tonyina en oli d’oliva (conserva)

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 kg de Tonyina
Aigua
Sal
Oli d'oliva extra verge

Elaboració

1.

A l’hora de comprar la tonyina demanem que ens facin talls molt gruixuts d’uns 7 – 8 cm. Depenent del tamany del pot on ho vulguem conservar.
Marcar com a complet
2.

Posem a bullir en una olla aigua suficient per cobrir la tonyina i hi afegim entre 7-10 gr. de sal per litre d’aigua, en funció si us agrada més saladeta o menys.
Marcar com a complet
3.

Traiem la pell, les espines i les parts fosques de la tonyina i quan l’aigua arrenqui el bull la submergim en ella i la deixem que bulli 15 -20 minuts. Tot seguit parem el foc i deixem la tonyina que s’acabi de coure mentre l’aigua es refreda.
Marcar com a complet
4.

Al cap de 15 minuts més retirem el peix de l’aigua, i el posem en un escorredor, i després l’acabem d’assecar amb paper absorbent una bona estona fins que hagi perdut tota l’aigua. Si pot ser unes horetes, a la nevera, millor.
Marcar com a complet
5.

Bullim els pots i les tapes durant 30 minuts per esterilitzar-los i els eixuguem bé.
Marcar com a complet
6.

Un cop nets i secs, hi posem un dit d’oli d’oliva extra verge, tallem la tonyina en trossos i omplim els pots de manera que la tonyina ens encaixi força bé, deixant un cm. en la part superior. Ho acabem d’omplir amb oli de manera que cobreixi totalment la tonyina. Tapem totalment els pots.
Marcar com a complet
7.

Col·loquem els pots en una olla i els cobrim amb aigua. Encenem el foc i els bullim a foc alt durant 30 minuts, comptant a partir de que arrenqui el bull. Parem el foc i deixem els pots en l’olla mentre en refreda.
Marcar com a complet
8.

Parem el foc i deixem els pots en l’olla mentre en refreda.
Marcar com a complet
9.

Un cop freds assequem els pots i els guardem en un lloc fresc, sec i fosc.
Marcar com a complet
10.

Esperem un parell de setmanes com a mínim a començar a consumir la tonyina, d’aquesta manera anirà agafant el sabor de l’oli.
Marcar com a complet

Nota

Per elaborar aquesta conserva no cal utilitzar tonyina roja, amb qualsevol altra varietat com la a tonyina clara, el bonítol o la melva també ens quedarà bé.
Els temps de cocció que hem posat aquí són calculant que la quantitat de tonyina de cada pot serà d'uns 250 g. Si utilitzeu pots més grans, s'hauran de coure més temps. Igualment, la quantitat de sal varia en funció dels gustos de cadascú, però més de 10 g per litre ja començarà a ser excessiva. És millor quedar-se una mica curt i afegir sal després si cal.
Aquestes conserves aguanten molt de temps sempre i quan hàgim estat escrupolosos en els processos d’esterilització prèvia dels envasos i el bany maria final. No patiu per passar-vos en els temps que indiquem aquí.
Finalment, dir-vos que utilitzeu un bon oli d'oliva extra verge, ja que la qualitat de l'oli condiciona molt el resultat final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *