Seitons en vinagre

Foto: Kent Wang

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1/2 kg de Seitons
Vinagre de vi blanc
Oli d'oliva extra verge
All
Julivert
Sal

Elaboració

1.

Primer de tot el que cal fer, és netejar els seitons traient-los el cap i les tripes. Els deixem oberts per la meitat separant els dos filets.
Marcar com a complet
2.

Tot seguit els posarem en un recipient i els cobrirem amb aigua freda i uns glaçons.
Marcar com a complet
3.

Els deixem una bona estona a la nevera (amb una horeta n'hi ha prou) perquè es dessagnin del tot i quedin ben nets.
Marcar com a complet
4.

Un cop estan ben nets el més recomanable és eixugar-los i congelar-los a -20° durant 24 hores com a mínim. Això s'ha de fer sempre en l'elaboració de peix cru, per evitar riscos amb l'anisakis que és un paràsit que habita en l'interior d'alguns peixos.
Marcar com a complet
5.

Un cop descongelats posem els seitons en un recipient i els cobrim amb una barreja de vinagre de vi blanc 75% i aigua 25%.
Marcar com a complet
6.

Els deixem marinar durant unes 4 hores o una mica més si els seitons són molt grossos. El vinagre amb els seus àcids cuinarà el peix i farà que els seitons agafin el característic color blanc.
Marcar com a complet
7.

Passat aquest temps, els escorrem, i els col·loquem en un altre recipient, fent capes de seitons coberts amb oli d’oliva extra verge, un polsim de sal i una picada d’all i julivert.
Marcar com a complet
8.

Els guardem a la nevera 24 hores i ja els podrem gaudir.
Marcar com a complet

Nota

Un dels secrets perquè els seitons en vinagre siguin molt bons és que els puguem aconseguir molt frescos per tal que la seva carn sigui ferma. L'altre secret és que el temps de marinada amb la barreja de vinagre i aigua sigui la necessària. Val la pena anar amb compte de no passar-nos per què ens quedarien massa durs ni de fer curt que ens quedarien massa crus. Per això també és necessari que els seitons siguin tots d'una mida similar.
Una cosa que es pot fer amb aquesta recepta és jugar amb diferents tipus de vinagre, el vinagre de poma és molt interessant per aquest tipus de preparacions.
És important respectar el temps de congelació per evitar problemes amb l'anisakis. Hi ha la creença popular de què amb el vinagre ja n'hi ha prou i això no és veritat. L'anisakis pot resistir 60 dies en vinagre!
Si creieu que el vostre congelador no arriba a -20° els podeu tenir més dies congelats per assegurar-vos.
Cal recordar que això és una semiconserva, per això un cop elaborats els seitons s’han de guardar en la nevera, coberts d’oli, com a màxim durant una setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *