Rovellons saltats

Foto: Ivette Vila

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
Rovellons i pinenques
All
Julivert
Oli d’oliva
Sal

Elaboració

1.

Si és possible, no netegem els bolets sota un raig d’aigua. És millor fer-ho amb un paper de cuina humit o amb l’ajuda d’un pinzell. També és important triar-los tot just acabats de collir, ja que si estan una mica corcats encara els podrem aprofitar, almenys un bon tros. Si els deixem sense netejar els cucs se’ls aniran menjant i els haurem de llençar.
Marcar com a complet
2.

Un cop tenim el nostre tresor ben net, posem a escalfar una paella amb un raig d’oli d’oliva.
Marcar com a complet
3.

Quan sigui calent hi afegim els rovellons i al cap de dos o tres minuts, quan comencin a enrossir-se, els girarem perquè es coguin per l’altre cantó.
Marcar com a complet
4.

Quan els girem serà el moment d’afegir una mica d’all i julivert, ben picat, i un polsim de sal.
Marcar com a complet
5.

Un parell de minuts més, ho remenem bé i ho servim tot seguit.
Marcar com a complet

Nota

Els rovellons saltats amb all i julivert, si són acabats de collir són una delícia. Cal que els deixem una mica crus, que no ens quedin ressecs, que mantinguin una mica de suc al seu interior. A mi, m’agrada començar a coure’ls pel cantó del peu, així quan els giro em queda la cassoleta que m’anirà bé per coure l’all i julivert. Si en lloc de rovellons heu trobat pinenques, o una mica de cada, no tingueu por de barrejar-los, que són bolets semblants. Aquest plat millora substancialment si utilitzem rovellons de sang o lactarius sanguifluus, que són els rovellons collits prop del mar, de gust molt més intens i molt menys aigualit. Ah! Als rovellons els agrada tenir un punt fortet de sal, no sigueu escassos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *