Vedella freda (Roast beef)

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 Peça d’uns 2Kg de mitjana de vedella
Orenga
Romaní
Pebre negre
Sal d’all
Sucre
Sal
Oli d’oliva

Elaboració

1.

Agafem la peça de carn i la lliguem amb fil de cuina.
Marcar com a complet
2.

En un bol posem una cullerada d’orenga, unes fulletes de romaní, un polsim de sal d’all, un de pebre, un de sucre i un de sal. Hi afegim un raget d’oli d’oliva i ho remenem bé.
Marcar com a complet
3.

Amb les mans untem i freguem bé la carn amb la salseta que hem preparat.
Marcar com a complet
4.

Escalfem el forn a uns 200ºC i hi posem la carn sobre la reixa amb la part més grassa a dalt. A sota posarem un recipient per recollir el líquid que vagi caient.
Marcar com a complet
5.

Deixarem que es cogui uns 15 minuts i passat aquest temps donem la volta a la carn, la mullem amb el líquid que hagi deixat anar i baixem el foc a uns 180ºC.
Marcar com a complet
6.

Deixem que es vagi fent uns 15 minuts més, la retirem del forn i la deixem refredar.
Marcar com a complet
7.

Un cop freda, traiem el fil de cuina, la tallem a talls i l’acompanyem amb salsa de mostassa, una reducció d’Oporto i una mica de puré de patata.
Marcar com a complet

Nota

El Roast Beef és un dels plats d’origen anglès que demostra que en la Gran Bretanya tampoc es menja tan malament com diuen. El “Sunday roast” amb totes les seves variacions pot ser un verdader festival i un servidor en pot donar fe. El problema del Roast Beef és que a tothom li agrada un punt de cocció diferent, així que haureu de “customitzar-lo al vostre gust. Tenint en compte que tots els forns són diferents, aquests temps i temperatura són pensats perquè quedi molt poc fet per dins i amb una crosta per fora. La recepta “clàssica” diu que, a uns 200ºC i després a uns 180ºC, s’ha de coure uns 15 minuts per quilo de carn. Si us agrada més feta podeu deixar-la més estona i baixar una mica la temperatura del forn. En aquests casos és molt útil disposar d’un termòmetre d’agulla; l’interior de la carn ha d’estar a uns 50ºC per estar poc feta, a uns 60ºC per estar al punt i a uns 70ºC per estar feta. L’amaniment que li hem donat és opcional però a mi m’agrada que les herbetes aportin cert aroma i el sucre caramel·litzi la crosta. No cal dir que podeu experimentar amb les herbetes i espècies que us agradin més. Una bona opció és untar la carn amb mel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *