Pollastre amb prunes i pinyons

Foto: Pep Sala

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 Pollastre d’1,5 kg
4 Peres de Puigcerdà
Un grapat de prunes seques
Un grapat de pinyons
2 Cebes grans
2 Grans d’all
Vi ranci
Sal
Oli d’oliva

Elaboració

1.

Abans de res pelem les peres, els hi traiem el cor, les tallem per la meitat, les enfarinem i les fregim lleugerament en una paella amb oli d’oliva.
Marcar com a complet
2.

Quan comencin a estar rosses les traiem del foc i les posem en un plat amb paper absorbent.
Marcar com a complet
3.

En una cassola i amb una mica d’oli d’oliva rostim el pollastre, salpebrat, ben net i tallat en “octaus”, com es sol dir a les botigues d’aviram. L’hem de rostir a foc ben alt perquè enrosseixi la pell.
Marcar com a complet
4.

Quan tingui aquell color daurat hi tirem un got de vi ranci, les cebes, pelades i tallades a daus, els grans d’all i baixem el foc perquè faci el xup-xup durant uns 10 minuts.
Marcar com a complet
5.

Hi afegim les peres, les prunes i els pinyons. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure uns 10 minuts més.
Marcar com a complet

Nota

La combinació de fruita amb carn, sobretot pollastre o ànec, és molt freqüent en la cuina catalana, que utilitzava el llard de porc en l’elaboració de tants i tants plats. Aquest tipus de rostits són molt saborosos i no els cal pràcticament res més, però si voleu ho podeu aromatitzar amb una fulla de llorer o una mica de farigola o sàlvia. També molta gent posa trossos de tomàquet al moment d’afegir les cebes però pel meu gust no cal, ja que la seva funció ja la fan les peres. L’únic secret, com sempre, és la qualitat dels nostres artistes, o sigui el pollastre, que per anar bé hauria de ser de pagès, i si aquest és el cas el temps de xup-xup potser haurà de ser superior. Respecte a les peres si el plat el fem a la tardor-hivern val la pena que utilitzem peres de Puigcerdà o la flor d’hivern. La resta de l’any la varietat conference ens pot anar també molt bé. Una curiositat d’aquest plat és que abans se solia rostir amb llard de porc, però el colesterol ha entrat en la nostra vida quotidiana i el llard ha deixat pas a l’oli d’oliva. No és pas una mala opció, però si busqueu el sabor d’abans i teniu el colesterol baix, podeu fer meitat i meitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *