Ous ferrats d’oca amb tòfona

Foto: Pep Sala

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 Ou d'oca
Oli d'oliva
Sal
Tòfona negra

Elaboració

1.

Abans de preparar l’ou, és molt important que aquest estigui a temperatura ambient.

Posem mig centímetre d’oli d’oliva extra-verge en una paella i la posem al foc. Quan comenci a estar calent hi tirem l’ou amb molt de compte perquè no se’ns trenqui el rovell.
Marcar com a complet
2.

Deixem que es cogui a un foc més suau que com ho faríem amb un ou de gallina, ja que els ous d’oca són tres vegades més grans.
Marcar com a complet
3.

Quan veiem que la clara es comença a enrossir, amb l’ajuda d’una escumadora o d’una cullera gran, anem tirant oli calent sobre el rovell fins que ens quedi una capa de clara cuita al damunt, sobre el rovell.
Marcar com a complet
4.

Finalment, hi escampem un polsim de sal i una mica de tòfona negra ratllada, pel damunt.
Marcar com a complet
5.

Serviu l’ou tot seguit i acompanyeu-lo d’unes quantes patates rosses i un bon tros de pa per sucar al rovell.
Marcar com a complet

Nota

Una de les delicadeses que podem gaudir a final d’hivern i sobretot a la primavera són els ous d’oca. A diferència de les gallines que ponen tot l’any les oques només ho fan a finals d’hivern i sobretot durant els mesos de primavera. Això vol dir que només podem fer aquest plat durant els dies en què coincideix el final de temporada de la tòfona amb l’inici de la posta de les oques. Per això val la pena aprofitar-ho! Els ous d’oca són boníssims, més saborosos que els de gallina i el rovell és cremós i abundant. Per això són ideals per preparar-los ferrats per poder sucar pa o patates en el seu delicat i gustós rovell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *