Orada a la sal

Foto: Juandeardilla

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 Orada de 1.100g
2Kg Sal gruixuda
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pimentón de la Vera

Elaboració

1.

Pre-escalfem el forn 10 minuts a 210 graus amb cocció a dalt i a baix.
Marcar com a complet
2.

Traurem les vísceres del peix per les ganyes per evitar haver de fer una incisió a la panxa i que la sal se’ns fiqui dins la carn. No escatem el peix.
Marcar com a complet
3.

Agafem la sal gruixuda i la posem en un bol i hi afegim un bon raig d’aigua. A continuació remenem la sal amb les mans perquè ens quedi tota molla.
Marcar com a complet
4.

Agafem la safata del forn i hi fem una base de sal molla a la superfície on ha de reposar el peix d’aproximadament mig centímetre de gruix.
Marcar com a complet
5.

Posem el peix a sobre i el cobrim totalment de sal molla tot compactant una mica el peix amb la sal. Hem d’exercir pressió suficient perquè la sal ens quedi compacte sobre el peix i no ens caigui a mitja cocció, però sense comprimir massa, doncs la sal perdria l’aigua.
Marcar com a complet
6.

Abans de posar el peix al forn és important veure que hi hagi aigua al voltant del peix. Si no n’hi ha és que no hem mullat prou la sal i ho corregim posant unes gotes d’aigua sobre el peix i tornem a compactar.
Marcar com a complet
7.

Posem el peix al forn exactament 32 minuts a 210 graus.
Marcar com a complet
8.

Quan retirem el peix del forn veureu que la sal ha format una crosta compacta sobre el peix. Amb l’ajuda d’un ganivet resseguim el perímetre del peix i veureu que la sal es treu d’una sola peça. Aneu molt amb compte de no cremar-vos quan aixequeu la crosta de sal perquè sol sortir vapor.
Marcar com a complet
9.

Quan ja tenim mig peix descobert retirem la pell del peix i l’escata, que no utilitzarem i procedim a servir-lo.
Marcar com a complet
10.

Quan arribem a l’espina la retirem i seguim amb compte de no agafar la pell del peix que toca la bandeja.
Marcar com a complet
11.

No oblidem servir les dues galtes del peix que és sens dubte la part més melosa.
Marcar com a complet
12.

Un cop tenim el peix servit amanim amb un bon raig d’oli d’oliva i una mica de sal i de Pimentón de la Vera.
Marcar com a complet

Nota

Quan fem un peix a la sal sempre serà més bo si es tracta de peix salvatge i com més fresc millor doncs és una recepta que és producte en estat pur. El temps de cocció quan fem peix a la sal és molt important i va en funció del pes del peix. Si el peix pesa més de 1,100g, afegirem 1 minut i mig de cocció per cada 100g de peix de més. Si pel contrari el peix és més petit també restarem 1 minut i mig de temps de cocció per cada 100g de menys que pesi el peix. Podem aprofitar la pell del peix, el cap i l’espina per fer una sopa de peix i així no malbaratar res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *