Mona de pasqua

Foto: nito 100

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
5 Ous Per la base
200g de farina Per la base
170g de sucre Per la base
1 Sobre llevat de 15g (tipus Royal) Per la base
Per la crema de rovells i per la nata
100g de sucre Per la crema de rovells
100g d'aigua Per la crema de rovells
6 Rovells Per la crema de rovells
½ L de crema de llet Per la nata
80g de sucre de llustre Per la nata
1 Cullerada de crema de formatge (tipus Philadelphia) Per la nata

Elaboració

1.

Amb l’ajuda de la Thermomix, barregem els ous i el sucre durant 6 minuts a velocitat 3,5 i 3ºC. Passat aquest temps baixem el foc i ho deixem barrejar 6 minuts més.
Marcar com a complet
2.

Hi afegim la farina i el llevat. Ho remenem 15 segons a velocitat 2, ho acabem de remenar una mica i ho col·loquem en un motlle rodó.
Marcar com a complet
3.

Ho posem al forn que haurem escalfat a 180ºC i ho deixem fer uns 30 minuts, si pot ser amb aire. Un cop la base estigui cuit ho traiem del forn i ho deixem refredar.
Marcar com a complet
4.

Mentrestant fem la crema de rovells, per això primer fem un almívar, barrejant a la Thermomix 100 ml d’aigua mineral i 100g de sucre, durant 13 minuts a velocitat 1 i a 100ºC. Passat aquest temps deixem que es refredi.
Marcar com a complet
5.

Desfem 6 ous amb una cullerada d’aigua mineral i ho afegim l’almívar, un cop ja fred. Posem la Thermomix amb la papallona, durant 11 minuts a velocitat 1 i a 90ºC.
Marcar com a complet
6.

Passat aquest temps ho posem sobre la base de manera que quedi ben coberta per la crema de rovells, ho cobrim amb un drap i ho deixem refredar.
Marcar com a complet
7.

Muntem la nata, també amb la Thermomix, amb ½ L de crema de llet, 80g de sucre de llustre i cullerada de crema de formatge. És important que els ingredients estiguin ben freds.
Marcar com a complet
8.

Per acabar la Mona, cremem la crema de rovells, amb l’ajuda d’una pala de cremar i escampant una mica de sucre pel damunt.
Marcar com a complet
9.

Fem unes sanefes amb la nata muntada i ho decorem amb plomalls i ous de xocolata.
Marcar com a complet

Nota

La nostra amiga Carme Noguera ens ha aportat aquesta recepta de la Mona casolana. Al nostre país tenim uns professionals excel·lents del món de la pastisseria, però de tant en tant també ve gust elaborar un mateix aquests pastissos tan tradicionals. La Carme també ens suggereix combinar la nata amb trufa de xocolata per fer-la encara més llaminera. Moltes gràcies una vegada més Carme!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *