Mel i mató

Foto: I. Vila

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
200 gr de Mató
1 Cullerada de mel

Elaboració

1.

Posem el mató en un plat.
Marcar com a complet
2.

Hi afegim una cullerada de mel.
Marcar com a complet

Nota

Ja sé que això no arriba ni a la categoria de recepta, però no es pot parlar de la gastronomia catalana sense mencionar aquesta meravella anomenada “mel i mató”. Un plat amb molta història i amb molta tradició a casa nostra i d’obligat consum el dia de la Mare de Déu de Montserrat.
El mató sol ser de llet de cabra, però aquest plat es pot elaborar també amb mató de vaca, amb recuit de drap o amb recuit d'olleta. També hi podeu afegir nous i fins i tot alguna pansa.
La mel mireu que sigui sense pasteuritzar, ja que, si es pasteuritza perd pel camí, la majoria de les seves propietats. Si podeu també, eviteu la mel dita "de mil flors", perquè sol ser una barreja de diferents mels. Crec que és molt millor consumir una mel "d'una sola flor" que tindrà molta més personalitat. Recordeu que les mels de principi de temporada, com el taronger o romaní són clares, aromàtiques i suaus de gust, en canvi, a mesos que va avançant la temporada la mel cada cop sol ser més fosca i més forta de sabor. I us agrada una d'aquestes, proveu la mel de bruc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *