Magret d’ànec amb mel

Foto: freeskyline

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
2 Magrets d'ànec
4 Cullerades de mel
Aigua mineral
Sal

Elaboració

1.

Primer de tot hem de fer uns talls transversals a la pell i tot seguit repetim l’operació perpendicularment, d’aquesta manera ens quedaran unes quadrícules romboidals.
Marcar com a complet
2.

Marcar com a complet
3.

Escalfem una paella a foc mitjà-alt i col·loquem el magret pel cantó de la pell cap avall, d'aquesta manera el seu propi greix s'anirà fonent.
Marcar com a complet
4.

Quan estigui ben torradet, sense cremar-se li donem la volta i deixem que s'acabi de coure uns minutets més mirant de què ens quedi cruet per dins.
Marcar com a complet
5.

Finalment, hi escampem un polsim de sal pel damunt. Ho reservem.
Marcar com a complet
6.

En la mateixa paella hi tirem dues cullerades de mel i unes gotetes d'aigua deixem que es desfaci bé i tot seguit hi posem el magret un minut per cada cara. Ho servim acabat de fer.
Marcar com a complet

Nota

Com el mestre Andreé Bonnaure ens ha explicat moltes vegades la carn de l’ànec és deliciosa i molt sana. Encara que a vegades ens sembla greixosa hem de recordar que aquests greixos són insaturats i que no aporten colesterol.
A part d'això el magret d'ànec si es deixa ben cruet és una meravella. Cal que el posem a coure sempre primer amb la pell cap avall per què el greix es dissolgui i ens ajuda a fer la carn més melosa. També cal que sigui una mica cruet per la mateixa raó i recordeu que la sal s'ha de posar també al final, ja que fa que la carn perdi els seus sucs naturals.
El magret casa molt bé amb els sabors dolços i la combinació d’ànec i mel és tot un clàssic que ja s’utilitzava en la cuina xinesa fa segles i segles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *