Cabell d’àngel

Foto: Ps

No hi ha revisions

Ingredients

Ajustar serveis
1 Carbassa de cabell d’àngel (Cucurbita ficifolia)
Sucre
1 Llimona

Elaboració

1.

Obrim la carbassa i la posem al forn a uns 150ºC durant uns 10 minuts.
Marcar com a complet
2.

Quan s’hagi refredat una mica traiem la pell, mantenint les llavors i tallant la polpa en daus d’uns 2 cm aproximadament.
Marcar com a complet
3.

Posem els trossos en una cassola, ho cobrim amb aigua i ho posem a bullir a foc suau durant 1 hora, fins que la carbassa estigui tova.
Marcar com a complet
4.

La colem i deixem que es refredi.
Marcar com a complet
5.

Un cop temperada, traiem llavors i amb les mans anem desfilant la polpa.
Marcar com a complet
6.

Quan tinguem tota la polpa desfilada, l’eixuguem i la pesem.
Marcar com a complet
7.

Posem la polpa en una cassola i hi afegim el 60% del seu pes en sucre. També hi posem el suc de la llimona, una mica de la seva pell i mig cullerot del suc de la seva cocció.
Marcar com a complet
8.

Ho posem a foc lent i ho anem remenant. El temps de cocció serà entre 60 i 90 minuts depenent de la quantitat i de la temperatura del foc. Cal que es vagi coent fins que la polpa es caramel·litzi i sigui d’un color brillant i marronós clar. Si ens quedes massa eixut podríem afegir-hi una mica d’aigua de la cocció de la polpa.
Marcar com a complet
9.

Per conservar el cabell d’àngel el guardarem en pots esterilitzats i tancats hermèticament. Els farem bullir al bany maria durant uns 20 minuts.
Marcar com a complet
10.

Un cop freds els guardarem en un lloc fresc, fosc i sec.
Marcar com a complet

Nota

Cal utilitzar carbasses de la varietat Cucurbita ficifolia coneguda també com la carbassa de cabell d’àngel i un cop collides s’han de deixar assecar uns mesos en un lloc fosc i sec. Es pot aromatitzar amb una branqueta de canyella o una mica de pela de taronja. La proporció de sucre és orientativa i pot oscil·lar entre 50% i 70%. Encara que sigui una conserva, un cop oberta no té una conservació molt llarga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *