caixetes_Angelina

Les caixetes

Si hi ha una cosa que no ens deixa de sorprendre és la riquesa i la diversitat de productes que ens ofereix el mar. Molts dels fruits que ara mengem i que estan considerats verdaderes delícies, fins fa poc eren molt desconeguts per la majoria de la població.  Les espardenyes, per exemple, fins fa poc eren utilitzades com esquer per molts pescadors i ara són un dels productes més valorats del mercat.

Un altre marisc molt desconegut és la caixeta, també coneguda com peu de cabrit (no confondre amb el peu de cabra) o arca de Noé. La caixeta és un mol·lusc bivalve amb una closca gruixuda i vermellosa, que per obrir-la té una clau que cal treure, potser d’aquí ve el seu nom. Té una carn dura, que cal mastegar, i un sabor intens que està a mig camí dels musclos, els dàtils i les navalles. No és un sabor delicat i suau sinó que és un concentrat de mar potent. Normalment no es preparen d’una forma gaire complicada: simplement bullides, al vapor, a la planxa o a la brasa i amb un bon raig d’oli ja estan llestes. Senzillament sensacional!

Es poden trobar en alguns establiments del sud de Catalunya, Castelló o les illes però no és un plat habitual de les cartes dels restaurants ja que, a més de ser desconegudes, són escasses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *