El cinema i la gastronomia

Des de fa anys hem trobat infinitat de seqüències relacionades amb la cuina i la gastronomia en moltes pel·lícules. Grans àpats per celebrar qualsevol cosa, dinars i sopars romàntics a la llum de la lluna, infinitat de casaments amb finals dispars i fins i tot algun trist sopar fet de pressa. Això sense comptar amb aquelles escenes de neveres desertes o amb ingredients no massa catòlics. Menjars que acaben a trets, sopars que comencen dos i acaba un de sol pagant la factura, etc.

A part d’aquests, hi ha hagut films dedicats en cos i ànima a la cuina, en els seus diferents estatus: senzillesa, complexitat, ”michelinisme”, cuina molt tradicional… Ara us intentarem fer una breu llista d’ unes quantes pel·lícules que potser us podran interessar. En podreu trobar de distretes, serioses, amb ànima, amb un sentiment que gairebé us posarà la pell de gallina, de magistrals, de gamberres, de dibuixos animats, i fins i tot alguna que potser quan porteu 5 minuts deixareu de mirar-la, però en fi, per a gustos… Segurament ens en deixarem alguna, però humilment hem intentat recopilar uns films que siguin diferents entre ells però amb el denominador comú de la passió per la cuina o el menjar en general i no hi hem comptat documentals que s’endinsen més seriosament en la professió, això ho deixarem per un altre dia.

Que ens perdonin els amants del cinema de Charles Chaplin, ja que no hem considerat com a passió per la cuina la meravellosa escena del simpàtic Charlo” intentant menjar-se un sabatot a la pel·lícula La quimera del oro (1925) . En fi, passin, vegin i ensalivin:

El festin de Babette (1987)

El cocinero, el ladrón, su mujer y su amante (1989)

Tomates verdes fritos (1991)

Como agua para chocolate (1992)

Comer,beber,amar (1994)

Big night (1996)

Seducción a la carta (1999)

American Cuisine (1999)

Vatel (2000)

Deliciosa Martha (2001)

Sin Reservas (2007)

Un toque de canela (2003)

Ratattouille (2007)

Chocolat (2007)

Soul Kitchen (2009)

Dieta Mediterránea (2009)

Bon Appétit (2010)

Come, reza, ama (2010)

Jordi Noguera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *