Com coure el pop perquè quedi tendre

Com coure el pop per què quedi tendre

El gran problema a l’hora de coure un pop sencer és que sol quedar dur i difícil de mastegar. Per això cal trencar les fibres de la seva carn.
Abans es feia amb dos procediments una mica “violents”. Primer de tot se l’estovava, i mai més ben dit!!, llençant-lo contra les roques o un cop a casa amb el rodet d’amassar. Seguidament, se l’espantava tres cops posant-lo i traient-lo de l’aigua bullent.
Actualment, ens podem estalviar el primer pas tenint el pop un parell de dies al congelador, ja que d’aquesta manera les fibres ja es trenquen prou.

El procés seria el següent:

  1. Un cop el pop està net el guardem dos dies al congelador.
  2. Deixem que es descongeli a temperatura ambient
  3. Posem aigua a bullir, SENSE SAL, i quan arrenqui el bull hi introduïm el pop durant 15 segons i el retirem. Quan torni a bullir l’aigua repetim l’operació tres vegades.
  4. A la quarta ja li deixem perquè es cogui a foc mitjà-alt amb l’olla tapada. El temps de cocció depèn de molts factors, però hem de calcular uns 10 o 15 minuts per cada kg de pop, aproximadament, tenint en compte que com més gros sigui menys temps de cocció per kg. Necessita.
    Si el pop és petitet, d’1 kg. Més o menys necessitarà uns 20 minuts, en canvi, si és molt gran d’uns 4 kg. Amb 40 o 45 minuts n’hi haurà prou. De totes maneres el millor és anar-lo punxant amb la punta d’un ganivet per comprovar si està tendre.
  5. Un cop cuit parem el foc i deixem que reposi uns 5 minutets en la mateixa aigua i el retirem.

Coses que cal tenir en compte.
Podem posar a l’aigua una fulla de llorer per donar un aroma extra.
Hem d’intentar no passar-nos amb la cocció, ja que llavors ens quedarà dur.
Una bona opció és bullir les patates en la mateixa aigua que el pop així ens agafaran el sabor i el color.
El pop es sol tallar amb tisores i se solen fer rodanxes de mig cm. cada una.
Recordar que el pop, un cop cuit, té una minva d’un 30 o 40% del seu pes.
El millor mètode per escalfar-lo és posar els trossos en una bossa de congelar, tancada, i submergir-la uns 10 minuts en aigua calenta sense que arrenqui el bull. Així no es recourà ni s’assecarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *