Com congelar bolets, article

Com congelar els bolets

 

Els bolets, són una de les meravelles gastronòmiques més importants de la nostra cultura, però malauradament són un aliment de temporada curta, molt curta i incerta.

Afortunadament, tenim diferents maneres de poder conservar-los i poder-ne gaudir la resta de l’any. Els podem assecar, els podem conservar en sal, en oli, en vinagre i també els podem congelar.

A l’hora de congelar-los hem d’intentar que no ens quedin ressecs, que no perdin la seva textura i en alguns casos, com les llenegues, que no perdin aquella mucositat viscosa, que ens ajudarà a alligar les salses.

Per això la millor forma és, un cop nets, posar-los en una paella al foc, escampem un polsim de sal pel damunt, ho remenem i esperem que treguin el seu suc. Un cop ho hagin fet, parem el foc, deixem que es refredi i els guardem, amb el seu suc inclòs, en un envàs o en una bossa per poder-los congelar.

D’aquesta manera, els bolets conserven el seu sabor i la seva textura en estar congelats en el seu propi suc.

Important! A l’hora de descongelar-los,  deixeu que ho facin a poc a poc, a temperatura ambient. Un cop descongelats del tot, els podreu acabar de cuinar de la forma que vulgueu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *