Com preparar ous escumats o poché, article

Com preparar ous escumats o “poché”

Un dels problemes que té preparar els ous escumats és que sovint se’ns trenquen. A part de la manera tradicional que podeu trobar en la recepta, hi ha dos trucs interessants que ens poden ajudar i són una bona alternativa a l’elaboració “tradicional”.

Sistema 1. Amb l’ajuda d’una tassa, que ens faci de motlle, fem un farcellet amb paper film i l’ou al seu interior. El tanquem i el lliguem a una cullera de fusta, o qualsevol altre pal que puguem posar sobre un recipient calent. Posem l’aigua al foc en una olla (en aquest cas no ens cal el vinagre), quan arrenqui el bull, parem el foc i col·loquem la cullera de fusta horitzontalment sobre l’olla de manera que el farcellet se submergeixi en l’aigua i la cullera, que ha de ser més gran que el diàmetre de l’olla, ens quedarà a fora de l’aigua. Al cap de 3 minuts podem retirar el farcellet de l’aigua, deixem que es refredi una mica l’obrim amb compte i ja tindrem l’ou a punt de consumir.
Aquest sistema va bé per què podem afegir a l’ou algun condiment, com espècies, unes gotetes d’oli de tòfona o fins i tot una mica de greix de pernil o d’ànec.

Sistema 2. Trenquem l’ou i el podem en un colador de mànec (d’aquells petits metàl·lics que utilitzàvem per colar la llet). La part més líquida de la clara ens caurà i ens quedarem amb la resta de la clara i el rovell. Posem l’aigua a bullir amb un 10% de vinagre i quan arrenqui el bull parem el foc. Tot seguit, posem el colador a l’aigua de manera que l’ou quedi submergit, i ho mantenim així durant 3 minuts, realitzant lleugers moviments perquè la clara no s’enganxi al colador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *