Com diferenciar remol i turbot, trucs de cuina

Com diferenciar rèmol i turbot

Com passa molt sovint algunes espècies diferents de peixos les anomenem amb el mateix nom. Aquest és el cas de rèmol que moltes vegades es confon amb el rèmol empetxinat o turbot.

El rèmol (Scophtalmus rhombus) també el coneixem com rom.
En castellà, rémol, coruxo o sollo, en francès barbue i en anglès brill

El rèmol empetxinat (Psetta Maxima) també l’anomenem turbot, rom clavellat, rèvola, o rèmol de petxines.
En castellà Rodaballo, en francès turbot i en anglès també turbot

Tots dos són peixos plans que viuen camuflat a la sorra i s’alimenten de peixos petits, crustacis i cucs, i es troben a la Mediterrània i a l’oceà Atlàntic oriental.
El rèmol empetxinat ha estat des de sempre molt més valorat, però aquesta diferència en els darrers anys està desapareixent. Tots dos són peixos gastronòmicament extraordinaris i molt apreciats tant pel món dels cuiners com dels comensals.

COM DIFERENCIAR-LOS!!!

El rèmol és més allargat i les aletes laterals són més arrodonides. El rèmol empetxinat és més rodonet i les aletes laterals són més punxegudes que li donen una forma més romboidal. També té unes taques clares característiques, que semblen pagellides o petxines, i que li donen el nom “d’empetxinat”.
El rèmol empetxinat pot arribar a ser més gran, fins a 1 m i 25 kg de pes. També és el que podem trobar criat en piscifactories.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *