Dessalar bacallà, article

Com dessalar el bacallà

Podem trobar diferents teories i maneres de dessalar el bacallà, però nosaltres farem cas dels que en saben i us explicarem el mètode que recomana el Gremi de Bacallaners de Catalunya.
Hem de tenir en compte que en realitat estem dessalant el bacallà, però també l’estem hidratant. Anem per passos.

Primer de tot hidratarem el bacallà posant-lo en un recipient amb aigua freda, que el cobreixi, i el guardem 3 o 4 dies a la nevera.
Després, traurem l’excés de sal, canviant l’aigua i guardant-lo un dia més també en fresc. Si la peça és de la part del morro, gruixuda, tornarem a canviar l’aigua cada dia i ho farem 3 o quatre cops fins que tingui el punt de sal desitjat. Si la part és primeta com la cua probablement amb un cop n’hi haurà prou. Per comprovar-ho podem tastar un pessic de bacallà cru que és boníssim!!
Un cop dessalat el conservarem en fresc embolicat amb un drap de cuina i l’acabarem d’assecar amb paper absorbent abans de cuinar-lo.

Dessalar el bacallà és una operació no gaire difícil, però s’ha de tenir un bon cop d’ull per poder deixar-lo al punt de sal. Si no us voleu complicar la vida, utilitzeu els serveis dels bacallaners, que són experts en dessalar el peix, i us aconsellaran sobre les millors peces pel plat que vulgueu cuinar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *