Com muntar nata

Com muntar nata

A tots ens ha passat que alguna vegada vols muntar nata i sembla impossible que pugi i que siguem capaços de muntar-la.

Comprovareu que és més senzill del que sembla seguint aquestes normes.

 

  • UTILITZAR NATA AMB FORÇA GREIX

Cal que la nata tingui força percentatge en greix, ja que aquest ajuda a que la nata s’emulsioni amb l’aire. Per anar bé la nata hauria de tenir un mínim de 30-35% de greix. 

  • TOT HA D’ESTAR MOLT FRED

És important que tant la nata com el recipient on la muntarem estiguin ben freds. Si no hem tingut temps de col·locar el bol a la nevera, podem muntar-la posant el bol sobre un recipient més gran amb glaçons. És preferible que el bol sigui metàl·lic, ja que així mantindrà més temps el fred.

  • POSAR EL SUCRE A POC A POC

Cal que posem el sucre a poc a poc i per anar bé quan la nata ja estigui una mica muntada i tingui una mica de cos. Podem utilitzar tant sucre convencional com sucre glas. La proporció depèn del vostre gust, personalment a l’hora de fer nata dolça, faig servir una proporció de 250 g de nata per 100 g de sucre.

  • MUNTAR-LA A MÀ

Podem muntar la nata a mà, amb varetes metàl·liques o amb l’ajuda d’un braç elèctric. Sembla que queda més bé a mà, ja que el nostre moviment irregular ajuda a què s’emulsioni més fàcilment, i tingui més volum.
Com ja heu de saber, per comprovar si està muntada cal posar el recipient cap per avall.
Si ho fem amb un sifó, durarà menys estona muntada.

  • DELICADESA

Si volem afegir algun altre ingredient o barrejar-la amb una altra preparació cal que ho fem, un cop estigui muntada, amb l’ajuda d’una espàtula i amb molta delicadesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *